Aquesta Festa Major el carrer Vallespir de Baix farà un clam a obrir les portes als refugiats

La Comissió de Festes del Carrer Vallespir de Baix també acollirà durant la Festa Major de Sants un punt informatiu i d’assessorament per combatre l’assetjament i el sexisme durant les festes.

Aquesta Festa Major el carrer Vallespir de Baix farà un clam a obrir les portes als refugiats

La Comissió de Festes del Carrer Vallespir de Baix aprofitarà la Festa Major de Sants per criticar la situació amb què es troben  milers de refugiats al món: “Hem d’obrir les portes i trencar les fronteres”, expressa emotivament en Carles Sánchez, sots president de la comissió. De fet, aquest carrer sempre ha tingut un punt crític en el seu decorat, i aquest any “la idea no és que sorgís, és que és evident i necessària, volem que la gent obri els ulls”, diu Sánchez.

En l’elaboració del decorat, segons el santsenc “sempre utilitzem materials reciclats i en la mesura del possible intentarem no comprar ni una sola pintura”. Pel que fa al sostre i la portalada, Sánchez diu que “encara no se sap com seran”. Actualment, la comissió està formada per una trentena de persones, una gran part de les quals s’ha afegit recentment, i tots treballen de valent a casa seva, ja que la comissió no disposa de local propi. Aquests pròxims dies seguiran en l’elaboració del decorat des del mateix carrer i en un dels solars propers. “La gràcia està en el fet que quan tallem el carrer la gent passa, pregunta, s’afegeix i ens ajuda, ja que pensem que treballar tancats en una comissió és una mica sectari”, comenta Sánchez.

Respecte a la programació, la comissió no vol avançar detalls de les activitats, però tot i així explica que hi haurà tres punts forts que faran gaudir a tothom que passi pel carrer Vallespir de Baix durant aquestes festes. Sí que avancen que possiblement hi haurà un punt informatiu i d’assessorament per combatre l’assetjament i el sexisme durant les festes, ja que consideren que “és una qüestió de vital importància” que cal erradicar. En aquest sentit, Sánchez diu que aquesta comissió “ja sigui durant les festes com si no, funciona en aquesta línia crítica i de mirar pel veïnat, és a dir, tot i que és bastant impossible, volem tenir a tothom content i amb un somriure d’orella a orella reivindicant, a la vegada, el que és bàsic i essencial perquè una societat funcioni”, declara en Carles.

preparacioguarnitfestamajordesantsvallespirdebaixrefugiats2017-02

preparacioguarnitfestamajordesantsvallespirdebaixrefugiats2017-01

Compartir: