Aquest gener arriba el 21è Festival BarnaSants als nostres barris

Més de vint-i-cinc dels 100 concerts que s'han programat sonaran a diferents sales del districte de Sants-Montjuïc com el Casinet d’Hostafrancs, el Centre Cultural Albareda, el Koitton Club o el Centre Cultural La Iguana de Sants que s'estrena aquest any.

Aquest gener arriba el 21è Festival BarnaSants als nostres barris

En menys d’un mes arrenca la XXIa edició del BarnaSants amb més de 100 concerts, al voltant del compromís i la protesta, dels quals més de vint-i-cinc sonaran a diferents sales del districte de Sants-Montjuïc. Aquest festival internacional de cançó d’autor va néixer l’any 1996 a les Cotxeres de Sants, de la mà de l’actual director i activista cultural Pere Camps. “Després de 21 anys reivindicant la cançó d’autor és l’únic festival que porta el nom del barri, on va néixer i de la ciutat que l’acull, i avui és un punt de referència a Europa i a llatinoamerica” assegura Camps. El lema del cartell d’enguany diu “Les úniques esglésies que il·luminen són les que paguen el rebut de la llum”, és a dir, segons Camps “si no hi ha llum, no hi ha il·luminació, i per tant les úniques que il·luminen són les que paguen el rebut de la llum, per tant tenen la llum que algú ha inventat, per això l’element fonamental és contraposar la foscor a la il·lustració i la llum, i la llum a un bé humà” deia.

Després de celebrar el 20e aniversari del BarnaSants i commemorar la desaparició del cantautor d’Ovidi Montllor, des del pròxim 21 de gener i fins al 14 d’abril el BarnaSants vol reunir, un any més, “el bo i millor de la cançó d’autor del nostre país, Europa i Llatinoamèrica”. La inauguració i cloenda tindrà lloc al Teatre Joventut de l’Hospitalet de Llobregat amb un espectacle que voldrà reivindicar la jota com a origen de la cançó de protesta per donar la benvinguda, i un apropament a la cançó italiana per acomiadar-se del festival. Enguany, BarnaSants presentarà un focus especial a Veneçuela, acollint quatre concerts especials de cantautors del país. El festival també acollirà programació de la resta d’Europa amb cançó d’autor anglesa, francesa o italiana.

Als nostres barris hi haurà diversos intèrprets i grups catalans que presentaran els seus discos: Mirna, amb “Espero meravelles” ho farà el 31 de gener al Casinet d’Hostafrancs, i el 14 de febrer Enric Hernáez farà un concert molt especial, “Cançons i poetes salvatges” en què estarà acompanyat d’una viola de gamba que interpretarà un seguit de poemes musicats. Altres artistes com Fabián, Joan Colomo, Cesc Freixas i Roc Casagran, Hermanos Cubero, Seis pájaros de un tiro, o Marc Parrot també cantaran des del Casinet d’Hostafrancs en aquesta edició del BarnaSants. Al Centre Cultural Albareda també s’oferiran actuacions de cantautors com Rusó Sala que oferirà la primera part del seu treball titulat “Orígens” el pròxim 4 de febrer. A més també hi haurà altres intèrprets com Pere Figueres, Névoa, Montse Castellà, Flamaradas, Guillem Ramisa Namina, Darània o La Otra. No només hi haurà concerts en equipaments públics, el bar musical santsenc Koitton Club, és un dels espais, on també tindran cabuda els cantautors, aquí s’hi podrà escoltar a Ram Ran Ran o Dani Txarnegö. Per primera vegada, el Centre Cultural La Iguana, situat al carrer Rosés comptarà amb la música en directe de Sílvia Tomàs, Carlitos Miñarro, o Cor de Carxofa.

cartellpresentaciobarnasantsperecampsgener2016

Fotos:  BarnaSants – Juan Miguel Morales

Compartir: