Aquest estiu les escoles Gayarre i Lluís Vives obren els seus patis amb activitats per la canalla del barri

Aquesta setmana, l'Escola Gayarre va comptar amb un taller de circ, on prop d'una cinquantena de nenes i nens van participar en tres activitats on havien de posar-se a la pell d’un malabarista o anar en monocicle. [[Vegeu fotos]]

Aquest estiu les escoles Gayarre i Lluís Vives obren els seus patis amb activitats per la canalla del barri

Els patis de dues escoles de Sants-Montjuïc obren cada dia de la setmana fins al 31 de juliol, perquè els nens i les nenes del barri els puguin utilitzar coincidint amb les vacances d’estiu amb jocs lúdics i en un context segur i de proximitat. Es tracta de l’Institut Lluïs Vives de Sants-Badal, que ho fa totes les tardes de la setmana de les sis a les nou, i l’Escola Gayarre de la Bordeta, que obre a dos quarts de sis i fins a dos quarts de nou del vespre. “Aquesta és una alternativa que donem a la gent del barri perquè pugui venir a gaudir de les instal·lacions i de les activitats gratuïtes que fem”, explica l’Àlex, coordinador dels patis oberts.

Aquesta setmana, l’Escola Gayarre va comptar amb un taller de circ, on prop d’una cinquantena de petits van participar en tres activitats on havien de posar-se a la pell d’un malabarista o anar en monocicle. El Guillem té 10 anys i de tant en tant s’apropa al patí de l’Escola Gayarre amb els seus amics: “M’agrada venir perquè hi ha una pista de futbol on puc jugar amb els meus col·legues. També juguem al sorral que hi ha i sempre anem acompanyats de les nostres mares”, comentava. I és que tot i que els patis compten amb la presència d’un monitor i un dinamitzador, tots els nens que accedeixen ho fan sota la responsabilitat de les seves famílies. El pròxim dijous 12 de juliol, l’activitat del circ a la fresca es traslladarà al patí de l’Escola Lluís Vives, i el 21 de juliol, el patí de l’Escola Gayarre tindrà un equip dinamitzador que treballarà amb gimcanes el reciclatge creatiu.

Durant tot l’any, deu escoles del nostre districte participen en aquest projecte finançat per l’Institut Municipal d’Educació. Totes elles obren els seus patis al veïnat més juvenil i infantil de forma puntual durant algun dia de la setmana. Es tracta de l’Institut Joan Coromines, Escola Lluís Vives i Institut Lluís Vives, Escola Barrufet, Escola Pràctiques, Escola Gayarre, Escola Seat, Escola Enric Granados, Escola Ramon Casas, Escola Poble Sec i l’Escola Mossèn Jacint Verdaguer.

patisobertsescolessantsmontjuicestiude2018-01

patisobertsescolessantsmontjuicestiude2018-02

patisobertsescolessantsmontjuicestiude2018-03

patisobertsescolessantsmontjuicestiude2018-04

patisobertsescolessantsmontjuicestiude2018-05

patisobertsescolessantsmontjuicestiude2018-06

patisobertsescolessantsmontjuicestiude2018-07

patisobertsescolessantsmontjuicestiude2018-08

patisobertsescolessantsmontjuicestiude2018-09

patisobertsescolessantsmontjuicestiude2018-10

patisobertsescolessantsmontjuicestiude2018-11

patisobertsescolessantsmontjuicestiude2018-12

Compartir: