Aquest dissabte arriba la 26a Mostra d’Entitats del Poble-sec!

El teixit associatiu que acull la Coordinadora d'Entitats del Poble Sec sortirà aquest dissabte, durant tot el dia, a l'avinguda del Paral·lel, entre el carrer Radas i Salvà, per mostrar al veïnat la tasca que fan al barri.

Aquest dissabte arriba la 26a Mostra d’Entitats del Poble-sec!

El teixit associatiu que acull la Coordinadora d’Entitats del Poble Sec sortirà aquest dissabte 4 de juny, durant tot el dia, per celebrar amb una gran festa la 26a Mostra d’Entitats del Poble-sec. Des de fa sis anys, les entitats s’exposen a l’avinguda del Paral·lel, entre el carrer Radas i Salvà, “per ensenyar als nostres ciutadans i unes a les altres què fem, a què ens dediquem, què hem fet aquest any i què pensem fer de cara a un futur”, diu Josep Guzmán, president de la Coordinadora d’Entitats del Poble Sec. Enguany, sortiran al carrer fins a 63 entitats, una xifra molt superior a la de fa 26 anys quan en van sortir només 10, “llavors va ser la primera mostra que es va fer a la ciutat de Barcelona” recorda Guzmán.

Durant tot el dia, més d’una quarantena d’activitats es barrejaran entre l’escenari principal, des d’on es faran actuacions musicals i balls, i al llarg de tota la mostra: “Els castellers estaran a l’altra punta de l’escenari, un grup vocal cantarà al carrer, els tabalers passejaran per la mostra”, i així, “les activitats més artístiques donaran caliu de punta a punta de la mostra”, comenta Guzmán. Així, els veïns també podran participar en un recapte d’aliments, en un sorteig d’un lot de llibres, o veure una exposició d’artistes i com aquests treballen amb la fusta. A més, la canalla també podrà passar l’estona gaudint de tallers de maquillatge, d’educació viària, jocs i, fins i tot, podran bufar i fer bombolles o ballar.

Amb aquesta mostra es vol demostrar que el teixit associatiu del Poble-sec és destacable: “Cal dir que la Coordinadora compta amb 110 entitats per una població de 41.000 habitants, són moltes associacions”, diu el president de la Coordinadora, recalcant que el Poble-sec té una “vida interior molt gran”, gràcies a la “cohesió” de les entitats.

La jornada festiva coincidirà amb la 9a Mostra de Comerç, Benestar i Salut del Poble-sec i Paral·lel, on una trentena de comerciants s’ubicaran entre el carrer Radas i la plaça del Molino.

josepguzmanmostraentitatspoblesecjunyde2016-02

cartellactivitatsmostraentitatspoblesec4junyde2016-04 cartellactivitatsmostraentitatspoblesec4junyde2016-03 cartellactivitatsmostraentitatspoblesec4junyde2016-02

Compartir: