Alguns veïns s’indignen per la brutícia, males olors i rates en un solar del carrer de Sant Pere d’Abanto

Són diversos els veïns i veïnes que porten anys queixant-se del mal ús que es fa del solar de propietat privada que es troba al carrer de Sant Pere d’Abanto del barri d’Hostafrancs, al costat de la gasolinera del carrer Moianès, i que ja porta més de 13 anys en mal estat. [[ Vegeu fotos ]]

Alguns veïns s’indignen per la brutícia, males olors i rates en un solar del carrer de Sant Pere d’Abanto

Són diversos els veïns que porten anys queixant-se del mal ús que es fa del solar de propietat privada que es troba al carrer de Sant Pere d’Abanto del barri d’Hostafrancs, al costat de la gasolinera del carrer Moianès. La brutícia, les males olors i la presència de rates són les principals causes que han fet que veïns d’alguns dels habitatges del carrer Moianès es queixin a l’administració en busca d’una solució immediata. “Jo porto al barri des del 2001 i des de sempre el solar ha estat abandonat, mai s’ha fet una neteja profunda, només, fa dos anys, van venir a recollir quatre fulles, res més, i després de tretze anys l’estat és lamentable” assegura Marta Iglesias veïna del carrer Moianès. Aquest solar, segons explica Iglesias, en algunes ocasions, “s’ha utilitzat per ubicar les caixes registradores d’un supermercat mentre aquest estava en obres”.

Actualment, la imatge que tenen alguns veïns del carrer amb les finestres i terrasses enfront del solar és “de brutícia acumulada durant més de 13 anys… surten rates, insectes i olora tot molt malament” relata Iglesias. En aquest sentit, molts dels veïns han presentat instàncies al Districte de Sants-Montjuïc, “però no hi ha manera que facin res, aquí no hi ha ningú que netegi, de fet, una vegada els veïns vam tenir que netejar la part de les finestres” explica la veïna.

Des del Districte de Sants-Montjuïc confirmen la titularitat privada del solar: “Encara s’està investigant qui és el propietari, quan ho sapiguem ens posarem en contacte amb ell per oferir-li una cessió o un ús provisional a l’Ajuntament, en cas contrari, li demanarem que el netegi” comenta Francesc Jiménez, gerent del Districte de Sants-Montjuïc. En l’hipotètic cas que el propietari es negui a netejar-lo es farà una execució subsidiària, és a dir, “en el registre de la propietat s’inscriu que aquella persona contrau un deute amb l’Ajuntament” i és el propi Districte qui acaba netejant el solar.

malestatsolarcarrersantpereabantohostafrancsabril2015-09

malestatsolarcarrersantpereabantohostafrancsabril2015-01

malestatsolarcarrersantpereabantohostafrancsabril2015-02

malestatsolarcarrersantpereabantohostafrancsabril2015-03

malestatsolarcarrersantpereabantohostafrancsabril2015-04

malestatsolarcarrersantpereabantohostafrancsabril2015-05

malestatsolarcarrersantpereabantohostafrancsabril2015-06

malestatsolarcarrersantpereabantohostafrancsabril2015-07

malestatsolarcarrersantpereabantohostafrancsabril2015-08

Compartir: