Alcolea de Dalt recrearà l’alliberament de París durant la segona Guerra Mundial a la Festa Major de Sants

Enguany trenquen amb la saga de pel·lícules i s'endinsen en la història, amb un guarniment on hi podrem trobar vehicles militars d’aleshores, una Torre Eiffel il·luminada, una representació del Moulin Rouge, una pastisseria, una llibreria o una floristeria típiques de l’època i diferents banderoles. [[Vegeu fotos]]

Alcolea de Dalt recrearà l’alliberament de París durant la segona Guerra Mundial a la Festa Major de Sants

Menys de dos mesos per a l’inici de la Festa Major de Sants, que començarà el dissabte 24 d’agost, i els tretze carrers ja van avançant en la construcció dels guarnits. Pel què fa a la Comissió de Festes del Carrer d’Alcolea de Dalt, enguany trenquen amb la saga de pel·lícules i s’endinsen en la història amb un guarnit ben original que girarà a l’entorn de “la commemoració dels 75 anys de l’expulsió de l’exèrcit nazi de París”, tal i com ens explica el president de la comissió, en Xavi Martí. Volen homenatjar l’alliberació de la capital francesa del nazisme, ja que el dia del patró de Sants, Sant Bartomeu, coincideix amb l’aniversari d’aquest esdeveniment. Els republicans espanyols exiliats a França van tenir un pes important en aquesta fita i és per això que la comissió d’Alcolea de Dalt els voldrà homenatjar.

Martí recorda que “guarnirem el carrer amb dos motius diferents: un de bèl·lic i un altre per representar l’ambient de festa de París”. Amb un es penjaran vehicles militars d’aleshores i, per celebrar que es van expulsar els feixistes, es vol representar l’alegria que va suposar per París penjant una Torre Eiffel il·luminada, així com una representació del Moulin Rouge i diferents banderoles. A més, recorden des de la comissió, que hi haurà altres espais per fer caliu com “una pastisseria, una llibreria o una floristeria típiques de l’època de França”. Amb això volen mostrar també la seva implicació social i política “recordant les persones que van expulsar aquests ocupants”.

Ja a l’octubre van definir la temàtica i els materials necessaris per començar a recollir-los, ja que la majoria es tracta de material reciclat. “Hem anat buscant cadires, cartrons, prestatges, fustes o d’altres materials llançats i els reciclem, els netegem i els adaptem per a la guarnició”, detallen. Per a complementar-ho, tenen preparades activitats pròpies com sopars i dinars populars i festes per als més petits com jocs típics com “les cadires, pallassos o trencar l’olla”. Ara ja esperen acabar aviat els preparatius i poder gaudir de la festa, sobretot amb l’orgull que suposa veure la feina sent valorada.

preparacioguarnimentfestamajordesantsalcoleadedaltjuliol2019-08

preparacioguarnimentfestamajordesantsalcoleadedaltjuliol2019-01

preparacioguarnimentfestamajordesantsalcoleadedaltjuliol2019-02

preparacioguarnimentfestamajordesantsalcoleadedaltjuliol2019-03

preparacioguarnimentfestamajordesantsalcoleadedaltjuliol2019-04

preparacioguarnimentfestamajordesantsalcoleadedaltjuliol2019-05

preparacioguarnimentfestamajordesantsalcoleadedaltjuliol2019-06

preparacioguarnimentfestamajordesantsalcoleadedaltjuliol2019-07

Compartir: