Afectats per la reforma de les pensions es manifesten en una assemblea a Sants

Unes 400 persones convocades per la plataforma Marea Pensionista, van participar d'una assemblea a les Cotxeres de Sants i d'una posterior marxa pels carrers del barri que va acabar a la plaça d'Espanya. [[Vegeu fotos]]

Afectats per la reforma de les pensions es manifesten en una assemblea a Sants

Els hi han congelat les pensions, reduint-lis el poder adquisitiu i els hi han retallat les noves prestacions entre un 20% i un 30%, aquestes són algunes de les raons per les quals la plataforma Marea Pensionista, aglutina una vuitena d’assemblees del Barcelonès i del Baix Llobregat, va congregar a 400 persones el passat dimecres al migdia a les Cotxeres de Sants.

Durant l’assemblea, Diego Cañamero, membre de la SAT i Felipe Aranguren, sociòleg i escriptor, van realitzar la ponència on van explicar com afecten les darreres reformes de pensions públiques i que cal fer per defensar les pensions “Som nosaltres, els pensionistes, els que hem passat la vida treballant i ara ens venen a retallar els nostres drets i pensions” va criticar un dels ponents. És per això que l’organització assegura que cal expandir aquesta “marea” per tot el territori, coordinar-se amb altres moviments que defensen el mateix i organitzar-se en els barris on crear nuclis, “si volem que el nostre salari no es vegi reduït i volem recuperar el que ens han tret, que es deroguin els decrets”, va exclamar.

Durant l’assemblea va intervenir Domiciano Sandoval, membre de la marea pensionista, qui ha assegurat que cal crear una massa crítica per solucionar aquest problema: “Sinó creem una massa crítica al voltant d’aquest problema no sortirem d’aquesta”. Sandoval va explicar que la “massa crítica ha de ser d’un milió i mig de persones que ha de ser capaç de plantar-li cara al govern”.

Quan va finalitzar-se l’acte, els assemblearis van iniciar una marxa per la carretera de Sants i Creu Coberta fins a la plaça Espanya on “cremarem una carta rebuda de la ministra del govern espanyol ja que no en sentim satisfets, sinó indignats” van anunciar.

assembleamareapensionistacotxeresdesantsfebrer2015-01

assembleamareapensionistacotxeresdesantsfebrer2015-02

assembleamareapensionistacotxeresdesantsfebrer2015-03

assembleamareapensionistacotxeresdesantsfebrer2015-04

assembleamareapensionistacotxeresdesantsfebrer2015-05

assembleamareapensionistacotxeresdesantsfebrer2015-06

assembleamareapensionistacotxeresdesantsfebrer2015-07

assembleamareapensionistacotxeresdesantsfebrer2015-08

assembleamareapensionistacotxeresdesantsfebrer2015-09

assembleamareapensionistacotxeresdesantsfebrer2015-10

assembleamareapensionistacotxeresdesantsfebrer2015-11

assembleamareapensionistacotxeresdesantsfebrer2015-12

assembleamareapensionistacotxeresdesantsfebrer2015-13

assembleamareapensionistacotxeresdesantsfebrer2015-14

assembleamareapensionistacotxeresdesantsfebrer2015-15

assembleamareapensionistacotxeresdesantsfebrer2015-16

assembleamareapensionistacotxeresdesantsfebrer2015-17

assembleamareapensionistacotxeresdesantsfebrer2015-18

assembleamareapensionistacotxeresdesantsfebrer2015-19

Fotos: Ángel Rabaneda

Compartir: