Ada Colau escolta les preocupacions del veïnat del Poble-sec en una trobada al Sortidor

L'alcaldessa de Barcelona va trobar-se divendres amb uns cent cinquanta veïns i veïnes per escoltar les seves demandes sobre el barri. Els preus dels lloguers dels pisos, les molèsties de les terrasses al carrer Blai o l'equipament del passeig de l'Exposició van ser alguns dels temes tractats. [[Vegeu fotos]]

Ada Colau escolta les preocupacions del veïnat del Poble-sec en una trobada al Sortidor

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va trobar-se divendres a la tarda amb uns cent cinquanta veïns i veïnes del Poble-sec per escoltar les seves demandes sobre el barri. L’acte, que es va fer al centre cívic El Sortidor, s’emmarcava en el cicle “Trobades amb l’alcaldessa”, que es va fent de forma descentralitzada i quinzenal als diferents barris de la ciutat. “Crec que perquè jo pugui fer millor la feina és molt important que conegui com estan els barris, que us passa, que us preocupa, que us interessa i que voldríeu”, deia Colau a l’iniciar l’acte.

Un dels temes més recurrents va ser el que van exposar els veïns i veïnes del barri de la Satalia, oposant-se a la construcció d’un nou equipament a la muntanya de Montjuïc, al passeig de l’Exposició: “Reivindiquem que la muntanya sigui cada vegada més verda. S’estan tallant molts arbres que mai més es plantaran”, comentava una veïna. En aquest sentit, una altra de les veïnes, la Xantal, creia necessari preservar aquest solar, i en Marc de l’Associació Veïns i Veïnes de la Satalia, va demanar que s’aprofitin altres espais municipals ja existents, com la Casa de la Premsa o el Palau d’Esports. L’alcaldessa va mostrar-se a favor “d’ampliar la zona verda a la ciutat” i va deixar clar que ara mateix “tot i que el solar està qualificat d’equipament, no està prevista la seva construcció”. També va dir que encabir usos al Palau d’Esports suposaria una inversió elevada ja que caldria rehabilitar-lo.

També es va denunciar el problema de l’accés a l’habitatge. Una de les veïnes va denunciar que ha hagut de marxar a viure fora de Barcelona perquè el preu del lloguer al Poble-sec és molt elevat: “No ho podem pagar amb el sou que tenim. Nosaltres som exiliats, no perquè no vulguem estar al barri, sinó perquè no podem”. I l’Axel del Sindicat de Barri del Poble-sec va parlar de nous desnonaments previstos al barri: “La setmana que ve tenim sis desnonaments, i no és adient la resposta que es dóna des de l’administració”. Colau va dir que és essencial la feina d’aquests col·lectius, “quan no hi ha cap altra solució, la visualització i aturar el desnonament és la solució d’emergència que tenim ara mateix”. També va parlar d’algunes solucions, com l’aplicació del tempteig i retracte en algunes finques, la paralització d’algunes obres, o la construcció dels allotjaments provisionals que es construiran en alguns barris, etc.

Un dels altres aspectes tractats va ser el problema del soroll. Una veïna va criticar que els vehicles de neteja “són molt sorollosos” i un resident del carrer Blai va lamentar que “les terrasses fan molt soroll, no ens deixen dormir i els turistes ens han tret el carrer”, deia. En aquest sentit, Colau va recordar que els restauradors van tombar la regulació de terrasses: “Nosaltres hem posat recurs i està pendent que es resolgui. No ens rendim”. I des de l’Associació de Veïns de les Hortes de Sant Bertran, Jordi Arranz va exigir a l’alcaldessa un arranjament immediat dels carrers del barri, “estan en molt mal estat i hi ha accidents”.

Altres veïnes també van parlar sobre l’incivisme dels amos d’alguns gossos, dels canvis en les línies d’autobus, de les molèsties per sorolls d’un centre de culte o de l’edifici del carrer Elkano que ha adquirit recentment el consistori.

trobadaalcaldessaalpoblesec13abril2018-01

trobadaalcaldessaalpoblesec13abril2018-03

trobadaalcaldessaalpoblesec13abril2018-04

trobadaalcaldessaalpoblesec13abril2018-06

trobadaalcaldessaalpoblesec13abril2018-07

trobadaalcaldessaalpoblesec13abril2018-08

trobadaalcaldessaalpoblesec13abril2018-09

trobadaalcaldessaalpoblesec13abril2018-10

trobadaalcaldessaalpoblesec13abril2018-11

trobadaalcaldessaalpoblesec13abril2018-02

Compartir: