Activistes de la PAH ocupen el Districte en contra el desnonament d’una família de la Marina

Aquest matí ha estat desnonada una família del carrer Alts Forns 61, al barri de la Marina. Després que aquesta família formada per la Irene, la seva parella, els seus tres fills menors i l’àvia fossin desnonats l’any 2009 del pis on vivien, avui s’han tornat a veure amb la mateixa situació al pis de l’avia, on es van traslladar. [[Vegeu fotos]]

Activistes de la PAH ocupen el Districte en contra el desnonament d’una família de la Marina

Aquest matí ha estat desnonada una família del carrer Alts Forns 61, al barri de la Marina. Després que aquesta família formada per la Irene, la seva parella, els seus tres fills menors i l’àvia fossin desnonats l’any 2009 del pis on vivien a la Zona Franca, avui s’han tornat a veure amb la mateixa situació al pis de l’avia, on es van traslladar més tard. Després de produir-se el desnonament membres de la Plataforma d’Afectats per a la Hipoteca (PAH) s’han traslladat a la seu del Districte de Sants Montjuïc, on un grup de persones d’aquesta plataforma han ocupat la tercera planta de la regidoria amb la intenció de reunir-se amb el regidor del districte, Jordi Martí, per tal de trobar una solució al problema.

L’Albert, uns dels membres de la PAH ha comentat que “és una vergonya per què demanem un lloguer social, un habitatges per aquesta persona que porta molts desnonaments”. Per això, segons l’Albert, porten ocupant el districte des de les onze del matí per tal que “signin un compromís per què la Irene pugui tenir un pis d’emergència, un pis de lloguer social”. L’Albert ha volgut fer una crida a d’altres membres de la PAH i d’altres col·lectius i assegurava que “no marxarem fins que això no es resolgui”.

Segons explicava el Pere, un altre dels veïns concentrats al carrer Creu Coberta “la Irene ha estat desnonada a les set del matí sota un ampli desplegament dels Mossos d’Esquadra”. En relació al desnonament, en Pere ha criticat la proposta de l’Ajuntament “Era enviar aquesta família a viure a una pensió durant quatre dies, i després què?”. L’activista ha explicat que “fa una setmana, el regidor Jordi Martí, va dir que aquesta família desnonada es quedaria a la Zona Franca, però el incompliment de la seva paraula ho diu tot” i en aquest sentit ha volgut denunciar que als barris de La Marina hi ha quatre edificis amb 148 vivendes “no hi ha cap ocupada, estan totes buides”.

Per la seva banda, L’Ajuntament de Barcelona, en una nota de premsa, ha assegurat que s’ha ofert un habitatge per a la família desnonada aquest dijous, així com una atenció i allotjament immediat a través del Servei d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona al Centre temporal d’Allotjament Familiar de Navas.  En aquest sentit, el Consorci de d’Habitatge de Barcelona els ha adjudicat un habitatge per a famílies econòmicament vulnerables, a Torre Baró, al districte de Nou Barris. Segons els consitori “es tracta d’un pis que tenen adjudicat, de tres habitacions, on la unitat familiar haurà de pagar un lloguer social, en funció dels ingressos que tingui”.

ocupaciodistrictesantsdesnonamentirenelamarinajuliol2014-02

ocupaciodistrictesantsdesnonamentirenelamarinajuliol2014-03

ocupaciodistrictesantsdesnonamentirenelamarinajuliol2014-04

ocupaciodistrictesantsdesnonamentirenelamarinajuliol2014-05

Compartir: