Acaba la primera fase de les obres de reurbanització del carrer Leiva d’Hostafrancs

El carrer ja ha estrenat la reurbanització del seu primer tram, entre Gayarre i Moianès, on s'han ampliat voreres, reduït places d'aparcament, soterrat línies elèctriques i s'ha asfaltat de nou. Les pluges dels darrers mesos, més abundants de l'habitual, han fet que el ritme de les obres hagi estat més lent del previst. [[Vegeu fotos]]

Acaba la primera fase de les obres de reurbanització del carrer Leiva d’Hostafrancs

El carrer Leiva ja ha estrenat la reurbanització del seu primer tram, entre els carrers Gayarre i Moianès. Les pluges dels darrers mesos, més abundants de l’habitual, han fet que el ritme de les obres hagi estat més lent del previst: “Hi ha hagut un petit endarreriment d’un parell de mesos com a molt, a causa d’un tema de canalització de serveis, com aigua o llum”, específica Laura Pérez, regidora del Districte de Sants-Montjuïc. A més, el conseller tècnic del Districte, Xavier Farré afegeix que “el ritme de la mateixa empresa, pel fet que treballa en diferents obres, s’ha pogut relaxar, per això hem donat un toc d’atenció”.

Amb les obres que s’han executat fins ara, s’ha millorat l’accessibilitat de la zona: “Hem deixat les voreres més amples, hem pacificat l’espai per ampliar-lo pel vianant i hem reduït places d’aparcament, això per guanyar en qualitat d’espai públic i en verd”, comenta Pérez. A més, també s’ha renovat l’enllumenat amb tecnologia led, i s’hi ha instal·lat nou mobiliari urbà. També s’ha aprofitat per soterrar les xarxes de serveis aeris i s’ha millorat el sistema de recollida d’aigües.

Ara, aquestes millores s’executaran al mateix carrer Leiva, però al tram que hi ha entre Moianès i Hostafrancs de Sió. Aquesta segona fase es preveu finalitzar a finals de juliol. Fins llavors, es treballarà primer a la banda mar del carrer, on s’eixamplarà la vorera, i posteriorment es renovarà la vorera de la banda muntanya. Per deixar enllestit aquest tram de carrer, el 28 de juliol s’asfaltarà la calçada. Unes setmanes més tard, a partir del 18 de juliol, s’asfaltarà l’encreuament dels carrers Leiva i Moianès. La cruïlla amb Moianès es farà per trams a partir del 18 d’agost, deixant-hi sempre un carril de baixada.

Finalment, segons Farré, si no sorgeix cap imprevist, la tercera i última fase del carrer Leiva començarà a finals de juliol i finalitzarà al gener de l’any 2019. Aquestes inclourà el final de carrer Leiva i tot el carrer de l’Àliga. A més, durant aquesta fase també es crearà un petit espai verd al final d’aquesta via. Tot plegat tindrà un cost total d’uns 2 milions d’euros.

El veïnat es mostra satisfet de l’actuació que s’ha fet en aquest primer tram, ja que s’ha guanyat espai pels vianants i s’ha eliminat una línia d’aparcament per ampliar la calçada i, així, garantir el pas dels vehicles sense que aquests topin amb els retrovisors dels cotxes estacionats. Tot i això, Josep Ortiz, president de l’Associació de Veïns i Veïnes d’Hostafrancs critica que “no s’hagi reposat la font d’aigua que hi havia al carrer Leiva, a l’altura del carrer Vint-i-sis de Gener. La gent la troba a faltar”. També diu que el pas de vianant té un cert desnivell que “podrà fer caure algú quan plogui”, adverteix el veí. La regidora destaca la bona valoració que fan els veïns: “És important la percepció veïnal sobre les obres, ja que aquestes les fem per millorar la vida i perquè estigui còmode quan surti de casa”

Els hostafranquins també demanen que aquesta reurbanització es perllongui a d’altres carrers de la part baixa del barri, com els carrers Hostafrancs de Sió, el carrer de l’Àliga o la plaça Joan Corrades. Sobre aquesta última plaça, Josep Espín, president de la Federació d’Associacions, Entitats i Comissions d’Hostafrancs, afegeix que “val la pena fer un esforç entre tot el veïnat per poder veure quin tipus d’ús li podem donar, ja que és un espai que dóna moltes molèsties, sobretot a l’estiu”. Davant la demanda veïnal, Pérez assegura que “aquesta és la línia que cal seguir per altres carrers” i afirma que cal pensar en les pròximes actuacions, “però ara mateix no podem comprometre la priorització d’inversions”.

millorescarrerleivahostafrancsjunyde2018-01

millorescarrerleivahostafrancsjunyde2018-02

millorescarrerleivahostafrancsjunyde2018-03

millorescarrerleivahostafrancsjunyde2018-04

millorescarrerleivahostafrancsjunyde2018-05

millorescarrerleivahostafrancsjunyde2018-06

millorescarrerleivahostafrancsjunyde2018-07

millorescarrerleivahostafrancsjunyde2018-08

millorescarrerleivahostafrancsjunyde2018-09

millorescarrerleivahostafrancsjunyde2018-10

millorescarrerleivahostafrancsjunyde2018-11

millorescarrerleivahostafrancsjunyde2018-12

millorescarrerleivahostafrancsjunyde2018-13

millorescarrerleivahostafrancsjunyde2018-14

millorescarrerleivahostafrancsjunyde2018-15

millorescarrerleivahostafrancsjunyde2018-16

millorescarrerleivahostafrancsjunyde2018-17

millorescarrerleivahostafrancsjunyde2018-18

millorescarrerleivahostafrancsjunyde2018-19

millorescarrerleivahostafrancsjunyde2018-20

Notícies relacionades:

Compartir: