A partir del 15 de maig els bars hauran de recollir les terrasses de la plaça d’Osca una hora abans

Després d'anys de queixes veïnals, el Districte de Sants-Montjuïc aplicarà la normativa en resposta als alts llindars acústics registrats durant l'any passat, on en sis de les disset ocasions en que es van fer sonometries a la plaça, es van superar els límits que estableix l'ordenança del medi ambient.

A partir del 15 de maig els bars hauran de recollir les terrasses de la plaça d’Osca una hora abans

Els bars i restaurants de la plaça d’Osca del barri de Sants hauran de recollir les terrasses una hora abans. Aquesta reducció horària es començarà a aplicar a partir del pròxim dilluns 15 de maig després que el Districte de Sants-Montjuïc apliqui una normativa que respon als alts llindars acústics registrats, durant l’any passat, en aquest espai públic, en sis de les disset ocasions en que es van mesurar. “Els informes sobre l’impacte acústic durant l’any 2016 diuen que estem superant la sonometria que estableix l’ordenança del medi ambient” explica la regidora del Districte de Sants-Montjuïc, Laura Pérez, per la qual cosa “ens ha obligat a prendre mesures” que defensen la legislació vigent de l’Ajuntament de Barcelona.

La reducció horària s’aplicarà durant tota la setmana. De diumenge a dijous les terrasses s’obriran de vuit del matí a onze de la nit. El divendres, dissabte i vigília de festiu els restauradors hauran de recollir les seves terrasses a les dotze de la nit, i no a la una com ho han fet fins ara. “Esperem que aquesta primera mesura que no és la gran solució ni creiem que amb aquesta desaparegui el soroll, almenys es pugui millorar el descans dels veïns”, expressa Pérez. També reconeix que tot i ser una “decisió complicada”, critica que l’anterior govern municipal de Convergència es va dedicar a fer “diagnòstics, a repensar i a fer una taula de convivència” quan “ja existia la problemàtica i hi havien moltes queixes veïnals”. La normativa s’aplicarà sobre l’ordenança de terrasses d’aquest 2017. El Districte de Sants-Montjuïc seguirà estudiant la sonometria de la plaça per prendre noves mesures en un futur.

Un dels veïns de la plaça d’Osca, en Jaume Laiola demana que aquesta normativa vagi acompanyada d’altres mesures de vigilància “perquè quan els bars recollissin les terrasses, algú controlés que ningú es quedés a la plaça”; i també demana que es “facin zones enjardinades per atenuar el soroll”, ja que “ens interessa viure aquí, sense haver de tancar les finestres a l’estiu”.

Alguns restauradors de la plaça d’Osca, com en Youngpen Shi, s’oposen a la reducció horària perquè econòmicament els hi condiciona negativament: “Si hem de recollir a les onze de la nit, farem un torn menys de sopar, i a l’estiu la gent sopa més tard”. En canvi, la Maria, cambrera d’un altre bar, creu que els veïns han de descansar i per això està d’acord amb la mesura. Alguns establiments van començar a aplicar la reducció horària a finals d’abril, quan l’Ajuntament els va notificar aquesta normativa.

terrassesbarsplacaoscasantsmaigde2017-02

terrassesbarsplacaoscasantsmaigde2017-03

Compartir: