A finals d’any podria començar el procés participatiu per definir els usos del Palau de la Premsa

La Comissió per a la Recuperació de la Casa de la Premsa del Poble-sec va convocar, dilluns al vespre, als veïns a una xerrada al centre cívic El Sortidor, on es va explicar l'estat de les converses amb el Districte per definir els usos d'aquest edifici municipal de 1.700 metres quadrats.

A finals d’any podria començar el procés participatiu per definir els usos del Palau de la Premsa

La Comissió per a la Recuperació de la Casa de la Premsa del Poble-sec va convocar, dilluns al vespre, als veïns a una xerrada al centre cívic El Sortidor. La finalitat d’aquesta trobada va ser fer conèixer la història, de l’edifici de 1.700 metres quadrats, a través d’imatges i explicar el procés que s’ha realitzat fins al moment i el marc de treball per a aquest curs.

Des de fa dos anys, els veïns treballen per aconseguir que el que va ser també el Palau de la Premsa “sigui un espai d’equipaments socials pel barri”, apunta Carles Burgès de la Comissió per a la Recuperació de la Casa de la Premsa. En els darrers mesos han elaborat una llista dels usos prioritaris per aquest espai, actualment, en molt bon estat. Davant la manca d’equipaments al barri, “creiem que fan falta espai per a gent gran, per les dones, pels joves, i per donar cabuda les diverses interculturalitats presents del barri”, per això “també volem un espai creatiu i expositiu que albergui l’art i la cultura que generem”, diu Burgès.

A finals d’any, segons Burgès, començarà un procés participatiu vinculant amb veïns, entitats i col·lectius del barri que serà decisiu per saber els usos i la gestió de l’espai. Després de diverses reunions amb organismes del Districte de Sants-Montjuïc, la comissió es reunirà amb la regidora del Districte dimarts vinent, “de moment sembla que hi ha una bona voluntat amb el Districte perquè això continuï en endavant”.

xerradacasadelapremsapoblesecelsortidornovembrede2016-01

xerradacasadelapremsapoblesecelsortidornovembrede2016-02

xerradacasadelapremsapoblesecelsortidornovembrede2016-03

xerradacasadelapremsapoblesecelsortidornovembrede2016-04

xerradacasadelapremsapoblesecelsortidornovembrede2016-05

xerradacasadelapremsapoblesecelsortidornovembrede2016-06

xerradacasadelapremsapoblesecelsortidornovembrede2016-07

xerradacasadelapremsapoblesecelsortidornovembrede2016-08

xerradacasadelapremsapoblesecelsortidornovembrede2016-09

Fotos: Ángel Rabaneda

 

Notícies relacionades:

El Palau de la Premsa del Poble-sec obre les portes a centenars de veïns que el volen recuperar pel barri (22 juny, 2016)

El Poble-sec tindrà un nou poliesportiu i dos equipaments més a la Satalia, i un altre al Palau de la Premsa (30 març, 2016)

Entitats i veïns del Poble-sec sumen forces per recuperar el Palau de la Premsa (8 gener, 2016)

El Poble-sec reivindica la recuperació del Palau de la Premsa per un ús veïnal (6 maig, 2015)

Compartir: