172 persones dormen cada nit als carrers de Sants-Montjuïc i unes 111 ho fan en equipaments

El Recompte 2018 ha comptabilitzat fins a 172 persones dormint als carrers dels barris de Sants-Montjuïc, un 8,5% menys que l'any passat, situant-nos com a tercer districte amb més nombre de persones sense llar. La zona de la muntanya de Montjuïc és l'àrea on es van trobar més persones dormint al carrer.

172 persones dormen cada nit als carrers de Sants-Montjuïc i unes 111 ho fan en equipaments

El Recompte 2018 ha comptabilitzat fins a 172 persones dormint als carrers dels barris de Sants-Montjuïc, un 8,5% menys que l’any passat, situant-nos com a tercer districte amb més nombre de persones sense llar. A més, també s’han detectat fins a 111 persones pernoctant en equipaments municipals o d’entitats socials.

Un total de 90 voluntaris van recórrer tots els carrers i places dels nostres barris entre les deu de la nit i dues de la matinada i “van anotar sobre paper i en una aplicació mòbil, indicant en un plànol el lloc i totes les persones que identificaven”, explica Joaquim Corral, portaveu de la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL). El lleuger descens de persones sense llar visualitzades als nostres barris, segons Corral, respon a diversos motius, “un d’ells és que s’han obert dos equipaments nous a la ciutat, un dels quals és la Residència Cal Muns a la Bordeta que es va inaugurar el 2017”.

La residència bordetenca va ser una de les entitats de la XAPSLL que va participar en l’activitat: “Va ser una experiència molt enriquidora”, destaca Raúl Alcázar, director de la Residència Cal Muns i voluntari del recompte d’enguany. A més, explica que “la zona de la muntanya de Montjuïc és l’àrea on vam trobar més persones dormint al carrer, ja que part d’aquestes volen aïllar-se del nucli urbà, ja que per dormir queden una mica més resguardats”.

Actualment, l’equipament de Cal Muns acull fins a 45 usuaris que “es troben en una situació sense llar, sense un habitatge fix, i és important que trobin un lloc càlid on ser acompanyats en el seu procés d’integració i normalització”, apunta Alcázar. En el centre reben un servei d’atenció mèdic, psiquiàtric i emocional.

L’objectiu de l’activitat va ser sensibilitzar la ciutadania sobre la problemàtica del sensellarisme, donar a conèixer la tasca de les entitats de la XAPSLL, comptabilitzar l’abast del fenomen en una nit concreta i detectar nous espais de pernoctació a Sants-Montjuïc.

recomptepersonessensellarsantsmontjuicmaigde2018-01

recomptepersonessensellarsantsmontjuicmaigde2018-02

recomptepersonessensellarsantsmontjuicmaigde2018-03

recomptepersonessensellarsantsmontjuicmaigde2018-04

recomptepersonessensellarsantsmontjuicmaigde2018-05

recomptepersonessensellarsantsmontjuicmaigde2018-06

Fotos: Comunicació Sant Pere Claver

Compartir: